KRANJSKA GORA/ARE - De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher heeft in Kransjka Gora het gat met de Zwitser Beat Feuz in de algemene ranking om de wereldbeker ski niet kunnen dichten.

Zaterdag werd Hirscher nog wel derde in de reuzenslalom maar een dag later viel de skiër, die een Nederlandse moeder heeft, uit op de slalom.

Met de 60 veroverde punten verkleinde hij het gat met Feuz wel. Met het afsluitende weekeinde in Schladming, waar alle onderdelen worden geskied, voor de boeg is het verschil 55 punten.

De Kroaat Ivica Kostelic, dit weekeinde teruggekeerd na een knieblessure sprokkelde wat puntjes dankzij de 25e (zaterdag) en de zestiende plaats maar zal zich concentreren op de slalom, waar hij de eindzege voor het grijpen heeft.

Reuzenslalom

De reuzenslalom van zaterdag werd gewonnen door de Amerikaan Ted Ligety. Hij troefde op overtuigende wijze de Fransman Alexis Pinturault en Hirscher af.

Het was voor Ligety zijn elfde overwinning in de wereldbeker. Met zijn zege blijft hij zicht houden op de eindzege in de wereldbeker op de reuzenslalom.

Hij heeft nu 92 punten achterstand op Hirscher, maar kan dit nog goed maken in Schladming.

Myhrer

Een dag later was de Zweed André Myhrer de beste op de slalom.

Myhrer, de nummer drie in het klassement op het technische onderdeel, liet na twee manches de Italiaan Cristian Deville en de Fransman Alexis Pinturault achter zich.

Vonn

De vrouwen kwamen zaterdag in actie in het Zweedse Are.

De Duitse Maria Höfl-Riesch won de slalom door na twee runs de Slowaakse Veronika Zuzulova en de Canadese Marie-Michele Gagnon achter zich te laten.

Het was voor Höfl-Riesch haar derde triomf van dit seizoen in de wereldbeker.

De Amerikaanse Lindsey Vonn viel voortijdig uit. Ze verzekerde zich vrijdag al van de eindzege in de wereldbeker algemeen.