AMSTERDAM - De dames van Klein Zwitserland hebben zondag bij Hurley de eerste punten van het seizoen gepakt. De Haagse formatie won in het Amsterdamse Bos met 0-2.

Hockey.nl zet alle uitslagen op een rij.

Hurley – Klein Zwitserland 0-2 (0-2)

Treffers van Sabine van Silfhout en Alessia Padalino bezorgden HCKZ een comfortabele voorsprong bij rust. Ging de Haagse formatie dan eindelijk de eerste punten van het seizoen halen? Jazeker, want ook in de tweede helft wist Hurley het doel niet te vinden. Heeft Klein Zwitserland dan toch, net als vorig seizoen, een Houdini-act in huis? Het gat met HDM is nog maar zes punten.

>>Klik hier voor de details

Kampong – SCHC 2-3 (2-1)

Een lastige middag voor nummer drie SCHC op bezoek bij streekgenoot Kampong, dat via treffers van Roos Drost en Floor Plokker met een voorsprong ging rusten. Maar SCHC herpakte zich na de pauze en international Carlien Dirkse van den Heuvel tekende tien minuten voor tijd voor het winnende doelpunt. Kampong blijft door de nederlaag in de buurt van de gevarenzone, maar heeft donderdag nog wel een inhaalwedstrijd tegoed tegen Rotterdam. 

>>Klik hier voor de details

Laren – Pinoké 5-0 (3-0)

Binnen tien minuten stond de koploper op een beslissende 2-0 voorsprong in het duel tegen middenmoter Pinoké, dat aantrad zonder Pietie Coetzee. Het was voor de verandering niet Kim Lammers die voor Laren de score opende, maar haar vaste aangever Carlijn Welten. Lammers scoorde uiteraard ook, twee keer zelfs.

>>Klik hier voor de details

Oranje-Zwart – Den Bosch 1-1 (0-1)

De van een griepje herstelde Vera Vorstenbosch zette Den Bosch in de Brabantse derby al snel op het goede spoor. Maar de regerend landskampioen wist aan de vroege voorsprong geen gevolg te geven en zag nummer vijf Oranje-Zwart na rust zelfs op gelijke hoogte komen. De eerste plaats is uit zicht voor de Bossche brigade, de hete adem van SCHC is voelbaar in de nek.

>>Klik hier voor de details

MOP – Rotterdam 0-0 (0-0) 

In de eerste wedstrijd onder leiding van interim-coach Hans Streeder wist Rotterdam niet tot scoren te komen, maar de nummer tien van de ranglijst hield mooi wel een punt over aan het bezoek aan nummer zes MOP.

Amsterdam – HDM 6-1 (2-0)

Fieke Holman brak na een kwartier spelen met een rake strafcorner de ban voor Amsterdam, dat door de ruime zege op HDM de play-offs nauwelijks meer kan mislopen. Het gat met nummer vijf Oranje-Zwart is inmiddels elf punten. Voor nummer elf HDM breken zware tijden aan.

>>Klik hier voor de details