DAYTONA BEACH - Matt Kenseth heeft maandag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Daytona 500 op zijn naam gebracht. De race in Florida wordt gezien als de meest prestigiueze op de NASCAR-kalender.

In een wedstrijd met vertragingen en incidenten bleef de Amerikaan in zijn Ford in de laatste ronde zijn landgenoot Dale Earnhardt jr. voor. Kenseth won de race eerder al in 2009.

De race werd zondag uitgesteld vanwege zware regenval en begon maandag zeven uur later dan gepland.

Het evenement moest ook een aantal uren worden stilgelegd nadat oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya de met een straalmotor uitgeruste truck waarmee de baan wordt droog geblazen raakte, die daarna ontplofte.

Na twee uur en vijf minuten kon de race worden hervat. Na een laatste crash waarbij meerdere auto's betrokken waren pakte Kensteth bij de groene vlag de leiding, om die niet meer af te staan.

Bewondering

Kenseth dankte zijn zege aan zijn teamgenoot Greg Biffle, die Earnhardt afstopte. "Ik moet Greg bedanken voor deze overwinning. We werkten de hele dag goed samen. Hij had ook een hele snelle auto."

Earnhardt, die in 2004 zegevierde, had vooral veel bewondering voor het publiek dat tot midden in de nacht op de tribunes bleef. "Ik heb er alles aangedaan om te winnen. Ik wil de fans bedanken dat ze het zolang hebben uitgehouden."

Bekijk het incident met Montoya