AMSTERDAM - De mannen van India hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. De Aziaten vernederden in New Delhi in de finale van het OKT Frankrijk met duidelijke cijfers:

Birendra Lakra opende de eenzijdige strijd voor de hockeygrootmacht uit het verleden na zeventien minuten spelen met een doelpunt: 1-0.

Sandeep Singh vergrootte de voorsprong uit een strafcorner: 2-0. De Fransen scoorden nog tegen via Simon Martin Brisac, uit een venijnige counter: 2-1.

Maar de Indiase vedette Sandeep Singh maakte nog voor de rust aan alle illusies bij de Fransen een einde via een fijne treffer uit, wederom, een strafcorner: 3-1.

Na rust scoorde Sandeep Singh - misschien wel de beste speler van het toernooi - ook zijn derde treffer van de wedstrijd: 4-1. Sunil maakte het leed, na een pass van Tushar, nog groter voor de Fransen. Hij scoort de 5-1. Sandeep Singh neemt zijn vierde en vijfde treffer voor zijn rekening: 7-1.

India blijft scoren. Dit keer mag Raghunath uithalen vanaf kop cirkel: 8-1. Het thuispubliek is uitzinnig. India doet deze zomer weer mee met de andere grote hockeylanden.