STRANDJA - Voor boksster Nouchka Fontijn komt het WK-ticket en de daarmee samenhangende olympische kwalificatie steeds dichterbij.

De 24-jarige Schiedamse schreef zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer een internationaal evenement op haar naam.

De nummer twee van het EK veroverde in Bulgarije goud tijdens de 63e editie van het bokstoernooi in Strandja. Fontijn hoefde in de finale van de olympische categorie tot 75 kilogram niet meer in actie te komen.

Haar Chinese opponente Jinzi Li, de nummer twee van de wereld, kreeg van de ringarts een boksverbod wegens een eerder opgelopen oogblessure.

Fontijn zegevierde vorige maand tijdens een toernooi in Servië. Ze won toen in de finale met 10-5 van haar Nederlandse rivale Marichelle de Jong. Beiden willen zich kwalificeren voor de WK in mei in China.

Londen 2012

Dat toernooi geldt tevens als olympisch kwalificatietoernooi, het enige evenement waarbij de boksvrouwen zich voor Londen 2012 kunnen kwalificeren. Per land kan zich maar één boksster voor een olympische categorie kwalificeren.

Eind april beslist de Nederlandse boksbond op basis van de behaalde resultaten door Fontijn en De Jong wie de voorkeur krijgt.