ROSARIO - Eva de Goede moest de tweede poulewedstrijd van Oranje op de Champions Trophy aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder kampt met een blessure aan haar been. Maar als we De Goede moeten geloven, is zij er dinsdag tegen Japan gewoon weer bij.

"Het kan beter", zegt De Goede droogjes na het gelijkspel tegen Groot-Brittannië. "Ik heb last van mijn been. We hebben besloten dat de komende wedstrijden belangrijker zijn dan die van zondag."

"Het begon zaterdag al een beetje met klachten in mijn linkerhamstring. En zondag schoot het er in bij mijn linkerbovenbeen. Ik zou inderdaad in eerste instantie gewoon starten."

"Maar tijdens het inlopen kreeg ik toch het idee dat het niet zo lekker ging. Toen hebben we ervoor gekozen dat ik niet mee zou doen."

Afzien

Op de tribune was het afzien voor de speelster van Amsterdam. "Je baalt, want je wil gewoon spelen. Tsja, zoiets gebeurt me wel vaker, ik ben een beetje blessuregevoelig. Je moet voor jezelf een goede keuze maken."

"Als je wel speelt en er iets misgaat, dan kan de rest van het toernooi voorbij zijn. Dan ben je gewoon de sjaak. Op de rustdag ga ik goed testen of het beter gaat. Goed behandelen, rustig trainen, dan komt het wel voor elkaar. Tegen Japan ben ik er weer bij", klinkt het vol vertrouwen.