AMSTERDAM - De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gaat maandag het interview dat Jan Joost van Gangelen zondagmiddag tijdens de rust met scheidsrechter Björn Kuipers intern evalueren.

De verslaggever betrad zondagmiddag tijdens de rust de kleedkamer van de leidsman en vroeg hem naar de aan Feyenoord toegekende strafschop en of deze terecht was. Daarbij beschreef hij het als een zeer "discutabel moment" en vroeg hij Kuipers of hij bij zijn beslissing bleef.

Een woordvoerdster van de KNVB wilde in een reactie niet ingaan op de vraag of zij het interview te ver vond gaan. "Voor zover ik weet vroeg hij enkel hoe Björn het incident gezien had waarop hij zijn lezing van het incident gaf."

Herhaling

Op Twitter werd rondom het betreden van de kleedkamer door de verslaggever met verbazing en verontwaardiging gereageerd. De algemene trend was dat mensen het 'belachelijk' vonden dat een scheidsrechter in de rust om zijn mening naar een dergelijk incident wordt gevraagd.

De woordvoerster wilde niet aangeven of de KNVB begrip op kan brengen voor dergelijke reacties. "Wij hebben een afspraak met Eredivisie Live gemaakt dat zij een keer een dag in het leven van een scheidsrechter mochten volgen."

"Dat betekent dat ze vooraf, tijdens de rust en na afloop met hem mochten filmen. Ze mochten daarbij ook 'semi-live' uitzenden vanuit de kleedkamer. Of dit voor herhaling vatbaar is? Daar ga ik nu niet op in. Wij gaan dit maandag intern evalueren."