AMSTERDAM - Snowboardster Bell Berghuis is op het onderdeel boardercross bij de X-Games in het Amerikaanse Aspen als twaalfde geëindigd. De Nederlandse bereikte in Amerika de halve finale, maar eindigde daarin als laatste.

Bij de X-Games gaan de boardercrossers, op een grotere baan, met zijn zessen tegelijk naar beneden in plaats van met zijn vieren zoals gebruikelijk is in de World Cup.

Berghuis wist niet bij de zes besten te komen die zich plaatsten voor de finale en eindigde vervolgens in de troostfinale als laatste. De condities waren niet ideaal. Vanwege de verse sneeuw was de baan vrijdagnacht te traag en werd de race een dag opgeschoven.

De Nederlandse Amerikaan Cleve Johnson, net als Berghuis lid van het Nederlandse team, kwalificeerde zich vrijdag als elfde voor de finalewedstrijden van zaterdag. Daarin kon hij echter geen indruk maken waardoor hij buiten de top twaalf eindigde.

Vrijdag maakte namens Nederland Charlotte van Gils en Cheryl Maas indruk op het kersverse olympische onderdeel slopestyle. Beide dames haalde de finale waarin Van Gils net naast het podium eindigde.