ROSARIO - De Nederlandse vrouwen hielden drie punten over aan de openingswedstrijd van de Champions Trophy. Maar wat gebeurde er naast de 3-1 zege van Oranje op China nog meer tijdens het achtlandentoernooi in Argentinië?

Poule A
Groot-Brittannië – Japan 3-0 (2-0)
Japan, vorig jaar nog actief op de Champions Challenge, kon de Britten welgeteld twintig minuten bijbenen. Daarna was het Team GB dat de klok sloeg. Oud-Hoofdklassers Helen Richardson en Alex Danson waren productief voor de ploeg van coach David Kerry, die tijdens de afsluitende persconferentie consequent Kerry David werd genoemd.

Groot-Brittannië is na een speeldag koploper in poule A en is zondag de tegenstander van Oranje.  

Poule B
Duitsland – Zuid-Korea 4-2 (3-2)
De neutrale toeschouwer viel met de neus in de boter tijdens de eerste helft van de ontmoeting tussen Duitsland en Zuid-Korea. Na zestien dampende minuten stond er een tussenstand van 2-2 op het bord.

Spijtig genoeg voor het publiek zat het venijn louter en alleen in het begin van het eerste pouleduel in groep B. Uiteindelijk trok Duitsland met 4-2 aan het langste eind, waardoor de ploeg van Michael Behrmann als enige ploeg in poule B met het volle pond de eerste dag afsloot. 

Argentinië – Nieuw-Zeeland 2-2 (0-1)
De Nieuw-Zeelandse vrouwen lieten zaterdagavond in Rosario nogmaals zien dat zij tot de mondiale top behoren. De Kiwi’s waren in het hol van de leeuw bijzonder dicht bij een stunt; tot 21 minuten voor tijd stond Nieuw-Zeeland heel brutaal met 2-0 voor tegen de publiekslievelingen.

Maar Las Leonas toonden aan dat zij naast een leeuwenhart ook over veerkracht beschikken. Argentinië poetste de achterstand weg, zodat beide teams een punt overhielden aan het boeiende duel.