KAZAN - Taekwondoka's Dennis Bekkers en Deborah Louz hebben zaterdag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Kazan net naast een ticket voor Londen gegrepen.

Bekkers (- 68 kg) en Louz (- 57 kg) haalden beiden de halve finale, waarin ze met miniem verschil verloren. Daarna gingen beiden ook onderuit in de strijd om brons.

Om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen, was een medaille noodzakelijk.

Bekkers, die vier jaar geleden wel in Peking aanwezig was, had pech in zijn halve finale. De Pool Michal Loniewski en Bekkers konden geen verschil maken. De reguliere wedstrijd werd afgesloten met een stand van 7-7.

Uiteindelijk moest de scheidsrechter de beslissing brengen. De Pool kreeg het voordeel. Bekkers had na het vervelende verlies nog een kans, maar in het duel om brons moest de Brabander zijn meerdere erkennen in de Oekraïener Hrihorii Hoesarov.

Louz

Ook Louz zat het niet mee. In de halve eindstrijd moest het 'golden point' ook de beslissing brengen in het duel met Suvi Mikkonen. De Finse was de gelukkigste. Louz kon ook via de strijd om brons nog naar Londen, maar de Franse Marlene Harnois sloot die route af.

Zondag strijden Tommy Mollet (- 80 kg) en Reshmie Oogink (- 67 kg) nog voor een reis naar Londen. Voor de Nederlanders is het evenement in Kazan de laatste mogelijkheid om de Spelen te halen.