AMSTERDAM - Francisco Elson heeft vrijdag zijn rentree gemaakt in de NBA. De Nederlandse center deed vier minuten mee in het gewonnen duel van zijn werkgever Philadelphia 76ers met Charlotte Bobcats: 89-72.

Elson slaagde er in de korte tijd die hem gegund was niet tot scoren te komen. Met dertien zeges en zes nederlagen is Philadelphia 76ers bezig aan een aardig seizoen.

Chicago Bulls kan een balans van 17-4 overleggen na de 100-107 op Milwaukee Bucks. Met 34 punten was Derrick Rose op dreef voor de Bulls.

Thunder

Oklahoma City Thunder staat na de 109-120 zege bij Golden State Warriors op een balans van zestien overwinningen en drie verliesbeurten. Kevin Durant was met 37 punten, zijn hoogste score van dit seizoen, op dreef voor Thunder.

Ook de NBA-finalisten van vorig seizoen zegevierden. Miami Heat zette New York Knicks met 99-89 opzij, terwijl Dallas Mavericks afrekende met Utah Jazz: 116-101.

Wade

Dwyane Wade leverde een belangrijk aandeel in de overwinning van Heat. De guard die zes duels had moeten missen wegens een enkelblessure kwam tot 28 punten. LeBron James zorgde voor 31 punten.

Het was een hard gelag voor de Knicks die nu acht van hun laatste negen wedstrijden hebben verloren. Toney Douglas was de topschutter bij de gasten met zestien punten.