NEW YORK - Squashster Natalie Grinham kan een aansprekende titel op haar erelijst bijschrijven. De geboren Australische, die uitkomt voor Nederland, heeft het Tournament of Champions in New York gewonnen.

De 33-jarige Almeerse versloeg donderdag (plaatselijke tijd) in de finale de twintigjarige Dipika Pallikal uit India met overtuigende cijfers: 11-4, 11-3 en 11-3.

De entourage inspireerde de ervaren Grinham. Het toernooi uit de zogeheten World Series vond plaats in een volledig glazen speelzaal in Grand Central Station, het belangrijkste treinstation in de Amerikaanse metropool.

Vanaf het begin zette ze haar dertien jaar jongere Indiase tegenstandster onder druk met scherpe aanvalsballen en bijna foutloos squash. Binnen een half uur kon ze de handen in de lucht steken.

Fantastisch

''Na al die jaren blijft het nog steeds fantastisch om voor een uitverkocht huis te spelen op deze locatie'', zei de winnares.

''Het geeft iedere keer weer extra adrenaline die ik deze week positief heb kunnen gebruiken. Ik ben dan ook zeer blij met mijn spel en de toernooizege.''

Grinham stijgt met haar zestiende toernooizege op de World Tour naar de zevende plaats op de wereldranglijst.