HOOFDDORP - "Andy Murray en Novak Djokovic spelen een beetje hetzelfde", zegt Marcella Mesker. "Allebei spelen ze graag op de counter."

"Maar het is Djokovic die net even wat makkelijker slaat. Als hij in zijn ritme zit, slaat hij ongelooflijke winners. Murray moet daar toch meer moeite voor doen."

"Daarnaast denk ik dat Murray het hele hoge niveau niet vier, vijf sets kan volhouden. Vooral op mentaal gebied gaat hij slippertjes maken naar mate de wedstrijd langer duurt."

"Hij mist ook de match thoughness nog een beetje, omdat hij een vrij makkelijke loting had. Djokovic niet. Die is al getest tegen Lleyton Hewitt en David Ferrer."

Ivan Lendl

Murray wordt sinds enkele weken gecoacht door Ivan Lendl, die acht Grand Slam-titels won. Mesker: "Het is te vroeg om nu al resultaat te zien van die samenwerking. Ik denk dat de invloed van Lendl pas later in het seizoen zichtbaar wordt."

De prognose van Mesker: "Djokovic wint in vier sets."

Wedkantoor Unibet sluit zich bij die lezing aan. De regerend kampioen wordt ook in dit duel gezien als de favoriet. Een overwinning van Djokovic is goed voor 1,37 keer de inzet. Bij winst van de Brit wordt er drie keer uitgekeerd.