AMSTERDAM - De Los Angeles Lakers hebben zaterdag het jaar 2011 besloten met een overwinning, de derde op rij. De formatie was in het eigen Staples Center met 92-89 te sterk voor de Denver Nuggets.

Met 29 punten en dertien rebounds maakte Andrew Bynum een meer dan geslaagde rentree bij de Lakers. De center miste de eerste vier duels van deze jaargang omdat hij vorig seizoen tijdens de play-offs een zware overtreding beging op J.J. Barea van de Mavericks.

“Ik had echt geen hoge verwachtingen”, zei Bynum, die als een wervelwind (tien punten in het eerste kwart) begon. “Ik wilde gewoon heel scherp zijn en zoveel mogelijk kansen benutten.”

Fysiek is hij nog niet top. “Aan het begin kon ik amper ademhalen.”

Bryant

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Bynum zijn rentree zou bekronen met een zege. Met nog ruim vijf minuten op de klok stonden de Lakers met 85-80 achter; met name Al Harrington was met 21 punten op dreef bij de bezoekers.

Vanaf dat moment hield de kampioen van 2010 bijna alles tegen, vooral dankzij Derek Fischer (die zijn vijfhonderdste achtereenvolgende duel afwerkte) en Pau Gasol. Bryant en Bynum fabriceerden de punten die de Lakers langs de Nuggets loodsten.

Thunder

Oklahoma City Thunder boekte de vijfde achtereenvolgende zege. Nu was Phoenix Suns het slachtoffer: 107-97. Met achttien punten was Russell Westbrook topscorer bij Thunder, dat in 1998 voor het laatst de eerste vijf duels in winst omzette.

Trainer Gregg Popovich bejubelde zijn achthonderdste zege in de NBA. Zijn San Antonio Spurs rekende, vooral dankzij Manu Ginobili (23 punten), af met Utah Jazz: 104-89.

Detroit Pistons bracht Indiana Pacers de eerste nederlaag van het seizoen toe: 96-88. Houston Rockets deed hetzelfde tegen Atlanta Hawks: 95-84.