AMSTERDAM - Miami Heat heeft ook zijn derde wedstrijd in het nieuwe NBA-seizoen in winst omgezet. De verliezende finalist van vorig seizoen kroop wel door het oog van de naald tegen de Charlotte Bobcats.

Dwyane Wade maakte met 2,9 secondes op de klok de beslissende punten: 95-96. Vlak daarvoor schonk Gerald Henderson met een driepunter de Bobcats nog de leiding.

Charlotte was in de openingsfase naar een 11-0 voorsprong uitgelopen, halverwege bedroeg de marge zelfs vijftien punten: 60-45.

Met 35 punten was LeBron James het meest productief bij de Heat. Wade, die bijna het hele derde kwart miste vanwege een voetblessure, nam slechts tien punten voor zijn rekening.

“Ik was verbaasd dat ik voor de laatste punten moest gaan van coach Erik Spoelstra”, zei Wade. “LeBron zat namelijk in een ‘flow’”.

Thunder

Ook Oklahoma City Thunder won zijn derde duel. Mede dankzij 32 punten van Kevin Durant rekende de formatie af met de Memphis Grizzlies: 98-95.

De Los Angeles Clippers gingen voor het eerst dit seizoen onderuit. De ploeg van Chris Paul en Blake Griffin bleek niet opgewassen tegen de San Antonio Spurs: 115-90.

Boston Celtics kent een beroerde competitiestart. In New Orleans waren de Hornets met 97-78 duidelijk te sterk. Voor de kampioen van 2008 was het de derde nederlaag na verlies tegen de Knicks en Miami.