AMSTERDAM - Miami Heat heeft zich gerevancheerd voor de verloren NBA-finale van vorig seizoen tegen Dallas Mavericks door in Texas makkelijk met 105-94 te winnen.

De kerstmiddag in Dallas begon met het jaarlijkse hoogtepunt dat de kampioen van vorig seizoen de kampioensvlag - of 'banner' - krijgt uitgereikt.

De Mavericks hadden daar twee maanden langer op moeten wachten dan verwacht, omdat de spelers en clubs maandenlang ruzie hadden over een nieuwe cao. NBA-baas David Stern werd bij de ceremonie dan ook uitgefloten door de fans.

Supersterren

Daarna konden de supporters ook niet tevreden zijn over het spel van de thuisploeg, want Miami Heat overspeelden de kampioen in de eerste drie kwarten volledig.

Aan het de hand van de twee supersterren Dwayne Wade (26 punten) en LeBron James (37 punten) stond de ploeg van coach Erik Spoelstra na drie periodes voor met 65-97. Geen andere speler van de Heat eindigde in dubbele cijfers wat betreft punten.

Draaglijker

In het laatste kwart zorgde de thuisploeg er nog voor dat de score draaglijker werd, maar de overwinning van de Heat kwam nooit in gevaar.

Dallas-vedette Dirk Nowitzki had een off-day en schoot slechts zes van zijn vijftien pogingen vanuit het veld raak. Hij eindigde nog wel met 21 punten. De nieuwkomers Lamar Odom en Vince Carter moesten duidelijk nog wennen met vier en vijf punten respectievelijk.