ARNHEM - Wegracers uit de nationale selecties kunnen begin volgend jaar trainen op circuits in Spanje. Dat blijkt uit het toekomstplan dat motorsportbond KNMV dinsdag op Papendal presenteerde.

De bond ziet in de nieuwe trainingsmogelijkheid een aanvulling op de inmiddels professionele begeleiding door de bondscoaches Leon Giesbers (cross) en Barry Veneman (wegrace).

''Er wordt nu al hard gewerkt aan de generatie crossers ná Jeffrey Herlings. In de wegrace hebben wij ook de ambitie om jonge rijders op weg te helpen naar de top 10 op WK-niveau'', aldus KNMV-directeur Patrice Assendelft.

De rijders die deel uitmaken van de nationale selectie zullen begin 2012 enkele weken in Spanje verblijven om daar te trainen. Voor de wegracers betekent dit dat zij kostbare ervaring op enkele circuits kunnen opdoen op een moment dat dit in Noord-Europa niet mogelijk is.

Ook de crossers krijgen de gelegenheid in Spanje op harde ondergrond te trainen. De bond hoopt daarnaast Nederlandse rijders te kunnen laten rijden in het Spaans Open. Deze internationale competitie wordt beschouwd als de beste opstap naar de Grand Prix.