AMSTERDAM - Na haar overwinning van zaterdag op de parallelreuzenslalom, is Olympisch kampioen Nicolien Sauerbreij er zondag ook in geslaagd om in Steamboat Springs de parallelslalom om de North American Cup op haar naam te schrijven.

In de finale wist Sauerbreij over twee runs de Canadeese Kroll achter zich te houden.

Eerder op de dag versperde de Amsterdamse in de kwartfinale de weg voor de Noorse Wereldkampioene Hilde Engeli, die haar begin dit jaar in de finale van het WK in het Spaanse La Molina nog te snel af was. Marieke Sauerbreij werd tiende.

Aanslag

"Super fijn om allebei de dagen weer op het podium te staan", liet Sauerbreij na afloop weten. "Vandaag moest het uit mijn tenen komen, want twee dagen achter elkaar tien runs volle strijd leveren, is lichamelijk best een aanslag."

"Je rijdt als het ware twintig 500 meter sprints met schaatsen. Komende dagen staan voor mij in het teken van herstel, reizen en een lichte training voor de World Cup."

Sneeuw

De volgende World Cup vindt plaats op 15 december in het Amerikaanse Telluride. Daarna verhuist het circuit terug naar Europa voor de wedstrijden in het Italiaanse Carezza, vlak voor kerst.

De pistes in Europa hebben echter nog altijd last van een gebrek aan sneeuw. Skibond FIS hoopt de wedstrijden echter door te kunnen laten gaan.