AUCKLAND - Jeroen Hertzberger speelde zondag tegen Nieuw-Zeeland zijn honderdste interland , scoorde in zijn jubileumwedstrijd en pakte ook nog eens de bronzen medaille. Maar toch kon de Rotterdam na afloop zijn teleurstelling niet verbergen.

"Ik stap morgen toch niet helemaal met een lekker gevoel het vliegtuig in", zei Hertzberger. "Ik ben wel een beetje klaar met die derde plaatsen. Ik ben met Rotterdam en Oranje al zo vaak derde geworden, ik kan bijna gaan kwartetten met die bronzen medailles."

"Tuurlijk, de clichés over het winnen van brons zijn waar. Je sluit het toernooi goed af, je wint toch nog iets. Maar ik denk dat als we eerlijk tegen onszelf zijn, we allemaal best wel een beetje balen."

"Zaterdag tegen Spanje waren we beter, maar wonnen we niet. We hadden ook weinig geluk. Maar misschien moeten we wel zorgen dat we zoveel beter zijn dan de tegenstander dat geluk of pech niet meer uitmaakt."

Vinger

Hertzberger vond het moeilijk om aan te geven waarom het weer niet gelukt was de finale te halen.

"Het zijn niet steeds dezelfde dingen die misgaan. Op zich is dat wel positief. We kunnen ontzettend goed hockeyen, maar soms loopt de corner niet, soms verdedigen we niet goed en dan zijn we weer niet scherp in de cirkel. Ik kan er niet zomaar even de vinger opleggen."

Goud

"Maar ik geloof nog steeds dat wij in potentie goed genoeg zijn voor olympisch goud. Maar het is naïef om te denken dat we dat gat met Australië wel even vanzelf dichten. Zo werkt het niet. We moeten er keihard voor werken."

"En daarom zijn dit soort wedstrijden ook heel erg goed voor ons. We hebben twee keer in Nieuw-Zeeland tegen Nieuw-Zeeland gespeeld. Dat zijn krakers, daar leren we veel van."

"Ha, en voor mij persoonlijk wel lekker dat ik in allebei die wedstrijden scoorde. Ik zie veel Kiwi's straks weer bij Rotterdam, dus die goaltjes wrijf ik ze nog wel een keer onder de neus."

Alle informatie over de Champions Trophy vind je op www.hockey.nl/championstrophy