AMSTERDAM - Een frustrerende slothole maakte van een betrekkelijk goede golfdag, in twee klappen een slechte voor Joost Luiten. De Nederlander staat na een ronde van 73 op het Dubai World Championship op de gedeeld vijftigste plek.

Bekijk de samenvatting

Luiten betrad met een dagscore van -1 de achttiende tee en hoopte niet veel later in kans te hebben op een eagleputt. Zijn afslag belandde echter in het water en zijn derde schot rolde op het laatste moment links van de green af, ook het water in.

''Ik moet al zo hard werken en dan zit het ook nog eens tegen'', schudde Luiten na de derde ronde van het Dubai World Championship deemoedig het hoofd, na een zeven op de par vijf achttiende.

Met een totaalscore van +4 zal hij morgen weer in de vroegte moeten aantreden, om wellicht vanuit de achterhoede nog iets naar voren op te schuiven.

''Het ging niet eens zo heel slecht, maar ja, ik loop net zoals de eerste twee dagen meteen weer achter de feiten aan'', zo doelde de 25-jarige Bleiswijker op zijn derde bogey achtereen op de eerste hole. Na vier stond hij op +2 voor de dag.

Op

''Ik ben gewoon helemaal op. Je hoopt natuurlijk dat je in dit toernooi nog een keertje kan pieken. Als het een beetje meezit, en je draait bovenin mee, is dat ook wat gemakkelijker. Maar op deze manier is golfen echt niet leuk. Ik heb ook niet echt een fase waarin het lekker loopt. Als ik birdie maak, wordt dat snel opgevolgd door een bogey.''

Zwoegend trok hij over de Earth Course van Jumeirah Golf. Zijn beoogde top vijftien-klassering van de Race to Dubai kan hij uit zijn hoofd zetten.

''Daar maak ik me nu helemaal niet druk om. Sinds augustus ben ik geen weekje meer vrij geweest. Om goed te kunnen spelen, moet ik gewoon fit zijn. Dat ben ik op dit moment niet. Je probeert dan wel te vechten, maar als je telkens keihard wordt afgestraft voor je fouten, is het heel moeilijk om dat vier rondes vol te houden.''

Focus

Luiten produceerde vier birdies, tegenover drie bogeys en een dus een double bogey op achttien. ''Ik ben gewoon blij dat het er na morgen opzit. Even niet meer aan golf denken'', aldus Luiten, voor wie een plek in de top vijftig van de wereldranglijst voor het eind van het jaar eveneens een utopie is.''

''Ook daar ben ik niet echt me bezig. Ik weet wat ik kan. Kom ik er niet dit jaar in, dan wel ergens volgend seizoen. En om de Masters te mogen spelen, is er vlak voor april ook nog een meetpunt. Dus ik heb nog even de tijd. Als de focus terug is, ga ik vanzelf weer goed spelen.''

Quiros leider

De Spanjaard Alvaro Quiros behield de leiding. Na een score van zeventig staat hij nu op een totaal van 202 slagen. Quiros verdedigt zondag in de laatste ronde een voorsprong van twee slagen op de Schot Paul Lawrie. De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen is derde op drie slagen van de koploper.