AMSTERDAM - Albert Pujols verhuist na elf seizoenen van de St. Louis Cardinals naar de Los Angeles Angels.

De volgens vele beste honkballer van zijn generatie verruilt de kampioen van het afgelopen seizoen en het enige team waar hij ooit voor gespeeld heeft voor het een na grootste contract ooit getekend in de Major League Baseball (MLB).

De 31-jarige eerste honkman zal de komende tien jaar volgens verschillende Amerikaanse media 254 miljoen dollar (191 miljoen euro) opstrijken in Californië. Alleen Alex Rodriguez tekende in 2008 een nog vetter contract bij de New York Yankees (tien jaar, 275 miljoen dollar).

MVP

Pujols, geboren op de Dominicaanse Republiek, is in zijn carriere drie keer gekozen tot meest waardevolle speler van de National League. Hij won twee kampioenschappen met de Cardinals, afgelopen seizoen en in 2006.

Hij is de enige speler in de geschiedenis van de MLB die in zijn eerste elf seizoenen minimaal dertig homeruns sloeg per jaar.

Zijn nieuwe team is dan ook heel blij dat het Pujols binnenboord heeft kunnen krijgen. "Dit is een monumentale dag voor Angels-fans en ik kan niet meer enthousiast zijn", zei eigenaar Arte Moreno."