PARIJS - De Franse toezichthouder van het gokwezen heeft een onderzoek aangekondigd naar de uitslag van de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon. Dat meldt het persbureau AFP donderdag.

Bekijk de samenvatting van het duel

Olympique Lyon won het duel in Kroatië met 7-1 en plaatste zich op basis van doelsaldo voor de volgende ronde van de Champions League.

De Fransen bleven Ajax, dat met 3-0 van Real Madrid verloor, net voor.

''We zijn op dit moment zaken aan het controleren'', aldus een woordvoerder van ARJEL. ''Het gaat om een klassieke procedure''.

Dit onderzoek moet uitwijzen of er zich voor de wedstrijd geen verdachte zaken hebben voorgedaan. ARJEL verwacht eind van de middag meer duidelijkheid te hebben.

Belgisch onderzoek

In navolging van de Franse gokautoriteit gaan ook de collega's in België onderzoek doen naar de uitslag van de wedstrijd.

''We zetten vraagtekens bij bepaalde handelingen. Maar in deze fase hebben wij nog geen aanwijzingen dat er iets abnormaals is gebeurd'', aldus voorzitter Etienne Marique van de Belgische toezichthouder van kansspelen.

Knipoog

Na afloop van het duel werden er aan diverse kanten vraagtekens gezet bij de uitslag. Een knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida naar de Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis leidde op internet tot verdachtmakingen over omkoping.

Zagreb kwam nog wel met 1-0 voor, maar speelde toen wel al met tien man omdat Jerko Leko in de 28e minuut met een rode kaart van het veld was gestuurd. Op slag van rust kwam Lyon nog langszij.

Na de pauze stond Lyon binnen een kwartier op 1-4 en liep daarna uit naar een monsterscore van 1-7. Gomis maakte in zeven minuten tijd drie doelpunten. Dat is de snelste hattrick ooit in de Champions League.

Zagreb ontsloeg trainer Krunoslav Jurcic na afloop van het 'beschamende' duel.