AMSTERDAM - Christel Boeljon stapt na drie jaar uit Golf Team Holland. De golfster vult vanaf 2012 haar begeleiding anders in.

Dat meldt GOLFjournaal. Het huidige contract van de Solheim Cup-speelster met Golf Team Holland loopt op 31 december af en niet zal worden verlengd.

Aan het eind van het succesvolle jaar 2011 - met de overwinning in het Turkish Ladies Open en de deelname aan - en winst in - de Solheim Cup als hoogtepunten - is de beste golfster van Nederland klaar voor de volgende stap in haar carrière.

Golf Team Holland ondersteunt en adviseert startende golfers aan het begin van hun professionele sportcarrière. De partijen gaan echter niet volledig uit elkaar.

Details

"We zijn op dit moment bezig de laatste details uit te werken, maar het is de bedoeling dat Golf Team Holland haar management ook in de komende tijd zal blijven verzorgen", zegt Jeroen Brouwer, directielid van Golf Team Holland.

"Eind deze maand zullen we met details over deze samenwerking naar buiten treden. Voor dit moment rest ons niets anders dan te zeggen dat we toch wel met een beetje pijn in het hart afscheid nemen van Christel."

"Ze heeft eigenhandig een van de grote doelen van Golf Team Holland bereikt: het spelen van de Solheim Cup. Dat maakt ons buitengewoon trots op haar."