ISTANBUL - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben dinsdagavond in Istanbul hun derde nederlaag geleden in groep B van de Eurochallenge.

De Turken zegevierden, ook zonder hun sterspeler uit de NBA Deron Williams, met 76-69.

'D-Will' werd afgelopen weekeinde, toen duidelijk werd dat de Amerikaanse profcompetitie nog dit seizoen van start gaat, teruggeroepen door de New Jersey Nets.

Leiden, in de eigen 5 Meihal nog danig onder de indruk van de supervedette, profiteerde van zijn afwezigheid.

Halverwege had de landskampioen nog een prima uitzicht op een goed resultaat (40-37) en in het derde kwart was er zelfs enige tijd een voorsprong, onder meer door een driepunter van Arvin Slagter op het juiste moment: 48-51. De verrassing bleef evenwel uit.

Jackson

Thomas Jackson was aan Leidse zijde topscorer met zeventien punten, Terry Sas droeg er elf bij.

Bij de Turken, de ongeslagen koploper in de poule, deed Ersin Dagli met twintig punten (en veertien rebounds) zijn vertrokken landgenoot Williams enigszins vergeten. Fikret Akin (vijftien) en David Hawkins (veertien) waren eveneens productief.

GasTerra Flames

Ook de basketballers van GasTerra Flames kwamen dinsdagavond in Europees verband in actie. De Groningers verloren met 51-58 van Aris BSA in de strijd om de Eurocup. In Martiniplaza heersten vooral de defensies.

Halverwege (20-22) mochten de Groningers nog hoop hebben op een goede afloop, in het derde kwart vervloog die in hoog tempo. In die fase liepen de Grieken twaalf punten weg.

Jason Dourisseau was de uitblinker bij de thuisploeg met negentien punten. Verder haalde alleen Sergio de Randamie (tien) de dubbele cijfers.