LONDEN - Raymond van Barneveld begint in het WK darts van de profbond PDC tegen de Engelsman James Richardson. Dat heeft de loting dinsdag uitgewezen.

Het toernooi, waaraan zes Nederlanders meedoen, begint op 15 december in het Alexandra Palace in Londen en heeft een prijzengeld van één miljoen pond (1,17 miljoen euro).

De finale is op 2 januari.

Favoriet Phil Taylor, vijftienvoudig wereldkampioen, kent zijn opponent nog niet. Hij krijgt te maken met de Japanner Haruki Muramatsu of de Zweed Dennis Nilsson, die nog een voorronde moeten afwerken.

Van der Voort

Vincent van der Voort, evenals 'Barney' met een beschermde positie in de top zestien, neemt het op tegen de relatief onbekende Engelsman Mark Hylton.

Michael van Gerwen en Roland Scholten lootten tegen respectievelijk Colin Osborne en Jamie Caven. Co Sompé, 23e op de plaatsingslijst, speelt in de eerste ronde tegen Michael Smith.

Jelle Klaasen opent tegen Peter Wright. Adrian Lewis mag als titelverdediger op de openingsdag de eerste pijlen gooien. Qualifier Nigel Heydon is zijn opponent.