AMSTERDAM - Met een doelpunt van grote schoonheid bezorgde hockeysters Soledad Garcia SCHC zondag de overwinning op landskampioen Den Bosch. De grote vraag is nu: was dit haar laatste treffer in dienst van Stichtse?

Zoals bekend wil de Argentijnse bondscoach Carlos Retegui dat Garcia – de enige Argentijnse international die in het buitenland speelt – zich in eigen land voorbereidt op de Olympische Spelen. Garcia werd hierdoor voor de keuze gesteld: of spelen voor SCHC en Londen missen, of meegaan naar de Spelen en niet meer voor haar club spelen.

"Het was wel een beetje een emotionele dag voor me", zei Garcia na afloop van de wedstrijd. "Ik ga maandag terug naar Argentinië en ik weet niet of ik hier na de winterstop nog speel."

"Ik ga thuis samen met mijn familie en vriend eens goed nadenken wat ik wil. En ik ga natuurlijk met de bondscoach om de tafel. Misschien kunnen we nog ergens een middenweg vinden. Dat ik deels in Nederland ben en deels in Argentinië. Ik hoop dat dit bespreekbaar is."

"Als je me het nu vraagt denk ik dat de kans vijftig procent is dat ik hier dit seizoen nog speel. Het is echt zo moeilijk. Ik vind het fantastisch bij SCHC en ik heb drie keer de Olympische Spelen meegemaakt, dus ik kan me voorstellen dat ik voor Stichtse kies. Maar ja, de enige medaille die ik niet hebben gewonnen is olympisch goud. Dat is ook een droom van me."

Verdrietig

"Of ik een goede relatie met de bondscoach heb? Ach, ik hockey voor mezelf en de supporters, niet voor hem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel verdrietig werd toen ik op internet moest lezen dat ik niet geselecteerd ben voor de trainingsgroep."

"Pas nadat het nieuws bekend was belde Carlos mij. Zo ga je niet met mensen om, zeker niet als je net als ik al dertien jaar voor de Argentijnse ploeg speelt."