STOCKHOLM - Christa Laarakkers is op de slotdag van de Stockholm Horse Show vijfde geworden in de kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker. De dressuuramazone uit Winschoten kreeg voor haar kür met Divoza Horseworld Ovation een score van 75,9 procent.

Een fout halverwege haar proef voorkwam een hogere eindklassering. ''Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan'', brieste ze na afloop.

De Zweed Patrik Kittel vormde volgens de jury met Toy Story de beste combinatie. Met 79,475 bleef hij zijn landgenote Tinne Vilhelmson-Silfven (Don Auriello) net voor. Het verschil was slechts een tiende.

Ze bleef in de WB-stand, na drie wedstrijden, wel eerste met 52 punten vóór Kittel (42). Hans Peter Minderhoud is vierde met 32, evenveel als de Duitse Isabell Werth, die zondag met Warum Nicht als derde eindigde met 78,475.

Grote Prijs

De Grote Prijs voor de springruiters werd een prooi voor John Whitaker. De Britse veteraan was met zijn paard Casino in de barrage sneller dan de eveneens foutloze Zweed Jens Fredricson (Lunatic) en de Finse Nina Fagerström (Talent).

Piet Raijmakers jr (Van Schijndel's Lys Platiere) gooide twee balken af en werd slechts negende.