AMSTERDAM - In de laatste speelronde voor de winterstop hebben de vrouwen van SCHC en Amsterdam goede zaken gedaan met het oog op de play-offs. Alle gespeelde wedstrijden van zondag 27 november op een rij.

Kampong - Pinoké 1-2 (1-1)

Ook Pinoké was een van de grote winnaars van de dertiende speelronde. In Utrecht werd concurrent uit het rechter rijtje, Kampong, met 2-1 afgetroefd. Via Pietie Coetzee kwam de ploeg uit Amsterdam al in de vierde minuut op voorsprong, maar die voorsprong werd een minuut later alweer uit handen gegeven toen Marlies Verbruggen de 1-1 mocht maken. Na rust was het echter Charlotte Vega die Pinoké alsnog aan de overwinning hielp.

Laren - Klein Zwitserland 6-1

Iedereen verwachtte een walk-over voor Laren na de eerdere 7-0 in Den Haag tussen deze twee ploegen. Laren hield het dit keer bij 6-1, maar gaat ongetwijfeld met uitstekend gevoel de winterstop in na een prachtige eerste seizoenshelft. Voor KZ ligt dat toch wat anders. De rode lantaarn stond vast niet op het verlanglijstje van de vrouwelijke Steenbokken.

Oranje-Zwart - Rotterdam 3-2

De goede reeks van Oranje-Zwart kon niet onderbroken worden door Rotterdam. Al was de ploeg uit de Maasstad er dichtbij in Eindhoven. OZ moet echter een dijk van een tweede seizoenshelft spelen om de ijzersterke top-4 nog binnen te dringen. Rotterdam moet ook aan de bak na de winter, want de tiende plaats is niet waarvoor er vooraf getekend werd.

MOP - HDM 2-1

Toch nog een mooie afsluiting voor de promovendus die de eerste seizoenshelft kleur gaf. MOP klopte HDM in Vught met 2-1. Waarschijnlijk genoeg om nu al handhaving te vieren voor de Brabantse vrouwen, of er moeten nog heel rare dingen gebeuren na de winterstop. Iets waar de ploeg van Herman Kruis op moet hopen.

Amsterdam - Hurley 6-0

Dit keer geen stuntje voor Hurley in een Amsterdamse Bos-derby. Allesbehalve dat. Amsterdam stelde orde op zaken en veegde de ploeg van Rick Mathijssen met 6-0 compleet van het veld. Door de monsterzege gaat Amsterdam, stevig genesteld op de vierde plek, met een uitstekend de eerste seizoenshelft afsluit.

SCHC - Den Bosch 2-1 (1-1)

Dé kraker van de week werd gespeeld in Bilthoven, waar regerend landskampioen Den Bosch op bezoek kwam bij het ambitieuze team van Janneke Schopman. Na een ruststand van 1-1 zorgde Soledad Garcia (foto) met een prachtige treffer voor de 2-1. Een mooie opsteker voor SCHC dat met nieuwe hoop op het kampioenschap de winterstop in gaat.