HAINAN - De Nederlandse golfers Joost Luiten en Robert-Jan Derksen zijn zaterdag tijdens de derde ronde van de World Cup een plaatsje gestegen in het klassement. Team Holland klom naar de zesde positie dankzij een goede ronde van 64 slagen (acht onder par) op de banen van Mission Hills in China.

Het speltype betrof fourballs, waarbij ieder met zijn eigen bal speelt en de beste score van één van de twee telt. Het WK matchplay voor teams wordt zondag afgesloten met opnieuw een rondje foursomes waarbij dezelfde bal om de beurt wordt geslagen.

Noord-Ierland, met Graeme McDowell en Rory McIllroy in de baan, zagen medekoploper Australië zaterdag terugvallen naar de vijfde plaats. McDowell en McIllroy gingen evenals Luiten en Derksen rond in 64 slagen, goed voor een totaalscore van 195.

Australiërs

De Australiërs Richard Green en Brendon Jones hadden 67 slagen nodig voor de derde omloop en kwamen daardoor op 198, één slag minder dan Nederland.

Ook Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Duitsland (alle met een score van 197) maken zondag nog kans op de eindzege, goed voor een winstpremie van 1,8 miljoen euro. De totale prijzenpot is gevuld met 5,5 miljoen euro.