TILBURG - De gemeente Tilburg neemt voor ongeveer 70.000 euro per jaar het onderhoud van het hoofdveld en trainingsveld van Willem II over.

De gemeente Tilburg neemt voor ongeveer 70.000 euro per jaar het onderhoud van het hoofdveld en trainingsveld van Willem II over. Het college van Tilburg heeft dat vrijdag gemeld aan de gemeenteraad.

De overname is nodig omdat de verlaging van de stadionhuur vorig jaar als redding van de club in de praktijk niet de verwachte 400.000 euro oplevert.

''De gemeente Tilburg noch Willem II heeft dit in de hectiek van de redding opgemerkt’’, aldus het college over de uitwerking van de nieuwe huurovereenkomst. De club ontdekte het verschil begin dit jaar en heeft de gemeente compensatie gevraagd.

Geen bankgarantie

Om de financiële positie van Willem II niet verder onder druk te zetten, verlangt de gemeente anders dan normaal geen bankgarantie of pandrechten van de club. Als Willem II de huur niet betaalt heeft de gemeente geen zekerheid en als de club failliet gaat heeft Tilburg geen voorrang als schuldeiser.

Willem II betaalde tot vorig jaar 1,3 miljoen euro per jaar voor de huur van het stadion. Omdat de club toen in acute geldnood kwam, werd de huur met terugwerkende kracht vanaf 2004 verlaagd tot 900.000. Zo kwam 2,4 miljoen euro beschikbaar.