AMSTERDAM - Nederlandse spelers, coaches en scheidsrechters die komende winter meedoen aan de World Series Hockey, een groots opgezette Indiase clubcompetitie van vijf weken, moeten zich realiseren dat het evenement niet is gesanctioneerd door de FIH.

Voor een aantal Hoofdklassespelers en Laren-coach Roelant Oltmans, die al een contract met de WSH hebben getekend, zou deelname daarom grote gevolgen kunnen hebben. 

Mochten ze toch naar India gaan, dan mogen ze misschien de rest van het seizoen niet meer in de Nederlandse competitie in actie komen.

Voorwaarden

"De FIH heeft dit evenement bestempeld als een unsanctioned event", legt Marijke Fleuren, lid van de wereldhockeybond uit.

"De competitie wordt georganiseerd door een andere organisatie dan Hockey India, de hockeybond die door de FIH wordt erkend."

"Vanaf het begin heeft de FIH kenbaar gemaakt dat zij alleen zaken doet met Hockey India, omdat deze bond voldoet aan de voorwaarden zoals door het IOC gesteld."

Reglement

In de zogeheten Bye-Laws van de FIH, die voor de Nederlandse situatie zijn vertaald in het Evenementen reglement, staat aangegeven welke sancties aan betrokkenen kunnen worden opgelegd indien zij aan een unsanctioned evenement deelnemen.