ROTTERDAM - Zijn strafcorner liep gesmeerd. Taeke Taekema mocht woensdagavond tegen Rotterdam drie keer aanleggen voor zijn specialiteit en driemaal was het snoeihard raak.

Daarmee won hij het onderlinge duel met Rotterdam-spits Roderick Weusthof, die twee keer raak pushte uit vier pogingen. Ondanks de treffers van Taekema verloren de Amsterdammers de topper met 6-4. 

"En dus zegt het me niets dat ik drie keer heb gescoord, daar heb je niets aan als je verliest", was het duidelijke commentaar van Taekema na afloop. "Als je met 3-3 gaat rusten en twee keer hebt gescoord, geeft dat natuurlijk wel een goed gevoel, maar mijn derde goal op het eind, toen de wedstrijd al was beslist, doet me niets."

Reclame

Het duel tussen de topploegen was absolute reclame voor het hockey. "Voor het publiek was het zeker een leuke wedstrijd", aldus Taekema.

"Het ging behoorlijk gelijk op. Aan beide kanten werden weinig kansen gemist, bijna alle ballen op doel vlogen er in. Zo blijkt dat een avondwedstrijd op z’n tijd erg leuk kan zijn. Voor ons was het alleen wat minder, we kregen teveel goals tegen."

Forceren

De aanvoerder van Amsterdam had daar wel een verklaring voor. "In de tweede helft kwamen we vrij snel 4-3 achter. We moesten ons speelplan omgooien en gaan forceren."

"Daardoor gingen we meer ruimtes weggeven en speelden we Rotterdam in de kaart. Daar hebben ze goed van geprofiteerd en moeten ze ook de credits voor krijgen. Het zat er voor ons niet in. Rotterdam heeft verdiend gewonnen."

Zo kwam er voor de hoofdstedelingen een einde aan een serie van vier competitiezeges. "Onze vorige nederlaag was begin oktober thuis tegen promovendus Schaerweijde, die toen trouwens ook erg goed tegen ons speelden."

"Dat was een grotere verrassing dan deze nederlaag. Dit kan gebeuren. Rotterdam is een van de kandidaten voor de landstitel. Wat dat betreft til ik niet al te zwaar aan deze uitslag. Het is voor ons zaak om zondag weer vol aan de bak te gaan tegen SCHC."