Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Geblesseerde Evers: Er komt nog genoeg hockey aan

AMSTERDAM - Grote afwezige bij Amsterdam-Kampong (4-2) was Floris Evers, spits van de landskampioen en Oranje. De blonde routinier heeft een buikspierblessure.

De international had vorige week tijdens het EHL-weekeinde al last van zijn blessure, maar nam toen pijnstillers om te kunnen spelen. Maar in de aanloop naar het duel tegen Kampong besloot Evers in overleg met zijn coach en teamarts dat hij het even wat rustiger aan gaat doen.

"Als dit de play-offs waren geweest, had ik gewoon gespeeld", aldus Evers, die de donderdag- en vrijdagtrainingen ook al liet schieten.

‘Maar nu leek het me verstandig even wat gas terug te nemen. Er komt nog genoeg hockey aan de komende periode. In december spelen we de Champions Trophy. Daar wil ik fit zijn."

Altijd meedoen

Zo simpel als het klinkt, zo moeilijk was het voor Evers om tot dit besluit te komen. "Ik ben heel slecht in wedstrijden en trainingen laten schieten. Ik wil altijd meedoen. Gelukkig hebben we bij Amsterdam zo’n sterke groep dat we mijn afwezigheid wel kunnen opvangen, dat zag je vandaag wel."

Evers meldt zich maandag ook gewoon bij de training van het Nederlands elftal. "Ik wil de hele voorbereiding meemaken. Ik ga aangepast trainen, maar ik zorg wel dat ik net zo fit wordt als de andere jongens."

Aanbevolen artikelen