Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Ex-wereldkampioenen verder op WK squash

ROTTERDAM - De oud-wereldkampioenen David Palmer en Thierry Lincou hebben zondag bij de WK squash in Rotterdam moeizaam de tweede ronde bereikt.
Door ANP

Beiden hadden vijf games nodig om hun tegenstander te vloeren. De Australiër Palmer versloeg met 3-2 de Schot Alan Clyne.

De Fransman Lincou moest zijn reserves aanspreken tegen de Canadees Shawn Delierre (3-2), die twee wedstrijdpunten onbenut liet en alsnog verloor.

Matthew

De als eerste geplaatste Engelsman Nick Matthew, die in Rotterdam zijn wereldtitel verdedigd, had weinig problemen met de Italiaanse qualifier Stephane Galifi: 11-8 11-1 11-3.

Ook Karim Darwish, de Egyptenaar die als derde is geplaatst, bereikte moeiteloos de tweede ronde. Darwish was na 21 minuten klaar met de Fin Henrik Mustonen: 11-4 11-1 11-2.

Bennet en Anjema

Zondag kwamen in de eerste ronde bij de mannen nog geen Nederlanders in actie. Dylan Bennett en Laurens Jan Anjema treden pas maandag aan voor hun eerste partij in het hoofdtoernooi.

Milou van der Heijden werd in het kwalificatietoernooi van de vrouwen uitgeschakeld door de Zuid-Afrikaanse Siyoli Waters.

Aanbevolen artikelen