Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Goud judoka Wolfslag

BORAS - Judoka Miranda Wolfslag heeft zondag goud veroverd in het Europa Cuptoernooi van Boras. De Nederlandse versloeg in de finale van de categorie tot 52 kilogram de Belgische Lotte Denoo op ippon.
Door ANP

Wolfslag was de enige in de grote delegatie van de JBN die een titel pakte in de Zweedse stad.

Wel konden verscheidene podiumplaatsen worden genoteerd. Marciano Lantinga (-60 kg) kwam op de slotdag het dichtst bij de hoogste trede.

Hij verloor de eindstrijd tegen de Zweed Olle Sundström. In deze klasse kregen Mikos Salminen en Yannick Claproth brons omgehangen, evenals Wytze de Jong in de -66 kg.

Zilver

Tobias Mol (-100 kg), Shareen Richardson (-57 kg) en Jennifer Kuijpers (-78 kg) reikten zaterdag naar het zilver. Mol erkende zijn meerdere in de Zweed Martin Pacek, ippon.

Richardson scoorde tegen Agata Perenc tweemaal een yuko, maar moest het goud aan de Poolse laten door een waza-ari. Kuijpers kwam iets tekort tegen de Duitse Jana Stucke.

Noel van 't End en Marvin de la Croes (-90 kg), Roy Meyer (+100 kg), Marit de Gier (-63 kg) en Linda Bolder werden in hun gewichtsklasse in de halve eindstrijd uitgeschakeld en kregen dus brons.

Aanbevolen artikelen