AMSTERDAM - In het Amsterdamse Bos werd een uiterst spannende wedstrijd gespeeld tussen Pinoké en Oranje-Zwart. De thuisploeg won door op het eind drie goals te maken. SCHC was te sterk voor HGC. Hockey.nl zet de uitslagen op een rij.

SCHC - HGC 4-0 (3-0)
De aanvalstactiek verliep voor HGC niet naar wens. Al binnen zes minuten keek de ploeg uit Wassenaar tegen een 2-0 achterstand aan. Voor SCHC was de overwinning erg belangrijk aangezien de directe concurrenten van het team ook allen wonnen. De spanning stijgt daardoor alleen nog maar meer in de onderlinge strijd in de middenmoot.

>> Klik hier voor details

Pinoké - Oranje-Zwart 5-4 (1-1)
In het Amsterdamse Bos werd een bizarre wedstrijd gespeeld. De eerste winst die vorige week werd behaald had Oranje-Zwart duidelijk goed gedaan. De ploeg van coach Sjoerd Marijne deed vertrouwen op en het hardere positie die Marijne heeft ingenomen lijkt goed uit te pakken.

In de 55e minuut leek OZ nog op een comfortabele 4-2 voorsprong te staan, maar door Pinokéspelers Justin Reid-Ross, die zondag in totaal vier goals maakte, en Joost van de Vijfeijken sleepte de ploeg uiteindelijk de volle winst binnen.

>> Klik hier voor details

Schaerweijde - Den Bosch 4-3 (1-1)
Hekkensluiter Den Bosch verraste de thuisploeg zondag door al binnen vier minuten te scoren. het bleek het begin van een zinderende wedstrijd waarin de nummer zeven en de nummer twaalf van de competitie niet voor elkaar onderdeden. Chris Seddon was uiteindelijk de gevierde man met zijn winnende goal in de 67e minuut.

>> Klik hier voor details

Bloemendaal - Laren 5-1 (1-0)
Het lukte Laren bijna om zonder tegengoal tijdens de rust de kleedkamer in te gaan. Maar Rogier Hofman tikte in de 34e minuut de 1-0 binnen. Het bleek het begin van een doelpuntfestijn voor Bloemendaal met Hofman aan het hoofd.

>> Klik hier voor details

Amsterdam - Kampong 4-2 (3-1)
De ploegen zouden gezien de stand elkaars gelijke moeten zijn, maar in de eerste helft werd al snel duidelijk dat landskampioen Amsterdam nog een maatje te groot is voor Kampong. Voor het thuisteam een prettige constatering aangezien het een klein gat sloeg met de bezoekers in de Rabo Hoofdklasse.

>> Klik hier voor details

Hurley - Rotterdam 1-3 (1-2)
De mannen van Rotterdam wilden na het uitje in de EHL goed voor de dag komen tegen Hurley. De nederlaag die de ploeg op de laatste dag van het Europese speelweekend tegen het Belgische Dragons leed, moest worden weggepoetst. Rotterdam slaagde daar goed in. Met twee strafcorners en een strafbal leidde Roderick Weusthof zijn ploeg naar de overwinning.

>> Klik hier voor details