Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Auto-ongeluk houdt Van Geel nog altijd aan de kant

AMSTERDAM - Renske van Geel ondervindt nog veel last van de gevolgen van haar auto-ongeluk. De verdediger van Laren leek goed te herstellen, maar kreeg maandag een terugslag en ligt al de hele week met zware hoofdpijn in bed.

Twee weken geleden, een dag voor de vrijdagavondkraker tussen SCHC en Laren, reed er op de A12 iemand achterop de auto van Van Geel. "Een kleine botsing", zegt ze zelf. "Het was een beginnende file. Ik remde op tijd af, die bestuurder achter mij deed dat niet."

Van Geel liep de eerste dagen na het ongeluk met een nekkraag en had flink wat hoofdpijn, maar afgelopen weekend voelde ze zich al weer een heel stuk beter. "Ik was hoofdpijnvrij, dus ik ging naar Laren kijken. Ik had zelfs het idee dat ik deze week weer wat zou kunnen trainen."

Koppijn

Maar het pakte anders uit. Afgelopen maandag besloot de vleugelverdediger weer naar haar werk in Den Haag te gaan, maar na drie uur zat ze al weer thuis met een knallende koppijn.

"Dat was wel even schrikken. Denk je dat het beter gaat, krijg je dit. Ik lig nu al de hele week met zware hoofdpijn op de bank of op bed."

Hoeveel tijd haar herstel nog vraagt, kan Van Geel niet zeggen. "Meteen na het ongeluk heb ik een scan laten maken en daarop is niets te zien. Rusten is het enige dat helpt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook helemaal niet met hockey bezig ben. Ik wil eerst mijn normale dagelijkse dingen weer kunnen doen. Boodschappen doen, rondje lopen, dat soort dingen."

Balen

"Voor ik weer kan hockeyen zijn we misschien zomaar een maand verder. Balen, maar het is niet anders. Ik gun mezelf nu echt de rust die ik nodig heb. Ik ga pas weer sporten als ik helemaal geen hoofdpijn meer heb."

"Want zo’n terugslag wil ik niet nog een keer. Lig je daar op de bank met zo’n pijn dat je niet eens een boekje kunt lezen of tv kan kijken. Dat is echt helemaal niet leuk."

Aanbevolen artikelen