ST. LOUIS - David Freese groeide donderdag (lokale tijd) uit tot de held van de St. Louis Cardinals.

Met zijn homerun in de elfde inning van de zesde wedstrijd van de World Series tegen de Texas Rangers sleepte de slagman er een overwinning (10-9) en een beslissende wedstrijd uit.

''Dit was echt ongelooflijk'', jubelde Freese na afloop. ''Ik ben blij dat ik de kans had. We hebben teruggevochten. Dat is ook het sterkste punt van dit team. We leggen ons er nooit bij neer en blijven knokken tot het einde. Ik was volledig geconcentreerd en sloeg. Ik dacht eigenlijk dat Cruz de bal zou pakken, maar hij had hem toch niet.''

Vreugde

De door Freese hard geraakte bal bleef net buiten bereik van outfielder Nelson Cruz van de Rangers. Het stadion met 47.325 toeschouwers 'ontplofte' van vreugde. Het leek alsof de Cardinals de World Series al hadden gewonnen.

Freese had er in de negende inning ook al voor gezorgd dat de Cardinals op gelijke hoogte waren gekomen. Met twee man uit en twee slag op de borden bracht hij twee teamgenoten naar de thuisplaat, 7-7.

''Ik had hier eigenlijk ook niet op durven hopen. Het is geweldig om hier deel van uit te maken. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om een wedstrijd te winnen. We bleven vechten en zijn er toch met de overwinning van door gegaan.''

Vertrouwen

De Cardinals kunnen het nu vrijdag (plaatselijke tijd) opnieuw voor eigen publiek afmaken. De ploeg zal in ieder geval met veel vertrouwen het veld op gaan.

''Deze zege betekent een grote emotionele verandering voor ons. In mijn 31-jarige loopbaan als manager heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Dit was een wedstrijd vol emoties en spanning, alles zat erin'', aldus manager Tony La Russa.

De nederlaag zorgde voor een grote domper bij de Texas Rangers. De ploeg leek op weg naar de eindzege in de World Series. ''Het is ook niet eenvoudig om de World Series te winnen'', stelde manager Ron Washington van de Rangers.

Kans

''We moeten de Cardinals alle credits geven en kunnen alleen maar onze pet voor hun afnemen. Ze hebben de wedstrijd van ons afgepakt. Maar we hebben nog een kans.''

Vorig jaar verloren de Rangers de finale van de World Series in vijf duels van de San Francisco Giants.

De World Series zijn in Nederland te volgen via ESPN America.