Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Vega: Heb mij expres overal buiten gehouden

AMSTERDAM - Pinoké-spits Charlotte Vega werd vorige week tijdelijk toegevoegd aan de Oranjeploeg. Met het Nederlands elftal speelde de jeugdinternational twee oefenduels tegen België.

Voorafgaand aan de korte stage was het de bedoeling van Pinoké en Vega om niet te veel aandacht te schenken aan de selectie van de aanvaller. Maar dat mislukte faliekant.

"Supergaaf", noemt Vega haar eerste ervaringen bij het grote Oranje. "Ik heb er bijna geen woorden voor, het is echt onbeschrijfelijk. Een ervaring op zich. Vanaf het eerste moment is het genieten voor mij."

Supertrots

De aanvaller deed in haar eerste optreden tegen de Belgen meteen van zich spreken, zij nam een van de drie treffers voor haar rekening.

"Een beter debuut kon ik me niet wensen. Ik was helemaal verrast dat ik werd gevraagd om mee te doen tegen België. Dat had ik nooit verwacht, ik was echt door het dolle heen. Superblij, supertrots. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen, behalve dat ik het heel graag wilde." 

"De groep is superleuk. Je merkt dat alles dat iedereen voor de volle honderd procent en met zijn allen ervoor wil gaan. Dat is heel leuk. Ik moet er keihard voor werken en dan hoop ik hier ook als volwaardig Nederlands elftalspeelsters te staan."

Spreekverbod

Van de media-aandacht die haar oproep en vooral haar spreekverbod kreeg, heeft Vega weinig gemerkt, zegt zij.

"Ik heb mij expres vanaf zondag overal buiten gehouden. Ik wilde mij gewoon focussen op wat ik hier bij Oranje doe. De verhalen die er omheen zijn ontstaan, heb ik maar gelaten voor wat ze waren. Ik wilde me zo goed mogelijk op de dagen bij Oranje concentreren. Want misschien is dit een kans die ik maar een keer krijg." 

Want inderdaad, voorafgaand aan de drie dagen bij de Nederlandse ploeg, was de afspraak gemaakt om geen woord over Oranje te reppen.

Onervaren

"Dat was puur voor mezelf, om mijn rust te geven. En niet te veel commotie erover te laten ontstaan. Ik ben jong, onervaren en weet af en toe niet zo goed hoe ik ermee om moet gaan. Daarom werd gekozen om het eerst rustig te houden."

"Klopt, dat is niet helemaal gelukt", meldde Vega direct na haar tweede officieuze optreden in Oranje. "Maar ik heb me er vanaf kunnen sluiten. Ik heb me er niet mee bemoeid, heb bijna niets gehoord of gelezen."


Lees meer over:

Hockeysters

Aanbevolen artikelen