AMSTERDAM - Naomi van As speelde woensdag met de Oranjevrouwen een oefenwedstrijd tegen België. Tijdens de 3-1 zege droeg de middenvelder van Laren de aanvoerdersband bij de Nederlandse ploeg.

In Spits vertelt Van As over haar rol als (vice-)captain en het trainingsprogramma van Oranje. 

"Ik denk dat het vanaf de kant niet leuk was om naar te kijken", zei Van As in alle eerlijkheid over de oefenwedstrijd in Arnhem.

Beleving

De voormalige wereldspeler van het jaar was woensdag door de afwezigheid van vaste captain Maartje Paumen aangesteld als aanvoerder. "Ik had gewoon het bandje om", zegt Van As. "Dat is wel leuk, maar voor de beleving van de wedstrijd maakt het niets uit." 

De Oranjespeelsters zijn sinds ruim een maand drie dagen per week in Arnhem te vinden. De ploeg van Max Caldas traint niet alleen op het terrein van Upward, maar ook op sportcentrum Papendal.

Krachttraining

Daarnaast loopt de competitie gewoon door.  "In het begin is het lichamelijk even wennen, maar het is goed te doen. Juist omdat je op Papendal zit. We krijgen tussen de trainingen genoeg rust om op bed te liggen en het eten is goed." 

"Ik vind het sowieso leuk om op Papendal te zitten en je krachttraining te doen terwijl er een andere topsporter naast je hetzelfde doet. Er zitten ook veel paralympische sporters en je leert veel nieuwe mensen kennen."