ARNHEM - De Oranjevrouwen speelden dinsdag en woensdag in Arnhem twee oefenduels tegen België. Nederland was met 3-0 en 3-1 de baas over België. Met bondscoach Max Caldas blikken we terug op het tweeluik.

"De eerste keer hebben we goed gespeeld", begint Caldas met het goede nieuws. "Vandaag (woensdag, red.) waren we heel slordig en hockeyden we heel traag. Hoe dat komt? Dat weet ik niet. Er stonden acht meiden in die gisteren niet speelden. Dus aan de frisheid lag het niet. Maar al met al vond ik het weer drie heel goede dagen met het team."

Van zijn 25-koppige selectie gaf Caldas iedereen, behalve de van een blessure terugkomende Sophie Polkamp, speelminuten.

Ook goalies Joyce Sombroek en Floortje Engels kwamen op het blauwe veld van Upward allebei in actie. Binnen drie maanden wordt bekend wie Caldas zijn eerste keus is op de Spelen van Londen.

"Ik heb het alleens eerder gezegd, dat bepaal ik voor de Champions Trophy", zegt de bondscoach, die geen preciezer keuzemoment kon aangeven. De Trophy staat in januari op het programma in het Argentijnse Rosario. Hoe de kansen van beide sluitposten er op dit moment uitzien, wil Caldas niet zeggen. "Het zijn allebei twee heel goede keepers."