ALMERE - De badmintontoppers Yao Jie, Eric Pang, Dicky Palyama en Judith Meulendijks zijn weer welkom in de nationale selectie.

Het viertal raakte in conflict met de bond omdat ze bij titeltoernooien voor landenteams werden verplicht met materiaal van de sponsor van de bond (Yonex) te spelen en niet de rackets van hun eigen geldschieter mochten gebruiken.

''Na diverse onderhandelingen zijn we er toch uitgekomen. Yonex wil ook het beste voor het Nederlandse badminton."

Heel blij

"We zijn er heel blij mee'', zei voorzitter Ted van der Meer zondag bij de Dutch Open. De vier mogen nu toch met de rackets van hun geldschieter spelen.

Ze spanden vanwege de kwestie een kortgeding aan tegen de bond. Ze verloren deze zaak, maar er loopt nu nog wel een bodemprocedure.

Van der Meer: ''We wachten dit rustig af. De uitspraak is op 9 november. Het is vooral prettig dat er nu rust is en dat we ons op het badminton kunnen concentreren.''

Deceptie

De spelers ontbraken eerder dit jaar bij de Europese titelstrijd voor landenteams. Dit toernooi liep voor Nederland uit op een deceptie. Er is de bond veel aan gelegen om een herhaling hiervan te voorkomen.

Volgend jaar organiseert Nederland in Amsterdam de EK voor mannen- en vrouwenteams. ''De bondscoaches bepalen uiteindelijk wie er worden geselecteerd. Maar beste spelers moeten beschikbaar zijn en dat is nu weer het geval'', zei de voorzitter van de bond.