KUALA LUMPUR - Christel Boeljon heeft zich bij de wereldtop gemeld in het vrouwengolf. De Nederlandse prof eindigde zondag als negende in het Sime Darby in Maleisië, een evenement uit de Amerikaanse tour LPGA.

Boeljon klom door een slotronde van 66 slagen (zes birdies) tien plaatsen in het klassement. Het is haar beste resultaat in de LPGA.

Negen van de beste tien speelsters van de wereld traden aan in Kuala Lumpur. De nummer vier van de wereld, Choi Na-yeon uit Zuid-Korea, won.

Schreefel

Ze hield de aanvoerster van de wereldranglijst, Yani Tseng uit Taiwan, een slag achter zich. De Nederlandse Dewi-Claire Schreefel presteerde ook goed met de gedeelde achttiende plaats.

De Nederlandse kende een bliksemstart met de eerste plaats na de openingsronde. Ze gaf een hoge eindklassering in ronde drie uit handen met een ronde van 76, dik in de plus.

Boeljon was iets consistenter en bewaarde haar beste spel voor de laatste ronde. Ze verdiende met haar negende plek 38.000 dollar (27.000 euro). Winnares Choi, die uitkwam op een totaal van 269 slagen, vijftien onder par, nam de hoofdprijs van 285.000 euro (205.000 euro) mee naar huis.