GDANSK - De Nederlandse tafeltennisster Li Jiao heeft zondag de finale van de Europese kampioenschappen in Gdansk bereikt.

In de halve eindstrijd won de kampioene van 2007 met 4-1 van de Poolse Li Qian.

De 38-jarige Li Jiao speelt om het goud tegen Irene Ivancan uit Duitsland, die met 4-1 won van Margarita Pesotska uit Oekraïne. De finale wordt zondagmiddag gespeeld.

In alle games kwam Li Jiao op achterstand, maar vier keer wist ze zich knap terug te vechten met een aantal punten op rij.

Goed gespeeld

Alleen in de vierde game kon ze de achterstand niet goedmaken. Deze game moest ze prijsgeven aan de Poolse. ''Als ik tegen haar speel dan kom ik altijd op achterstand. Ik kon me er niet druk om maken. Ik wist dat het goed zou komen."

"Ik heb goed gespeeld, maar ik ben nu al niet meer bezig met de wedstrijd. Ik denk alleen maar aan de finale. Ik ga voor de titel'', zei de Nederlandse.

Li Jiao won in Polen al de titel met Oranje in de landenwedstrijd. De vrouwenploeg kroonde zich voor de vierde keer in successie tot Europees kampioen. In het dubbel veroverden Li Jie en Elena Timina het brons.