AMSTERDAM - Na dag twee van het LPGA-toernooi in Maleisië staat Dewi-Claire Schreefel na een goede 68 gedeeld derde, Christe Boeljon (73) is achttiende.

Schreefel begon de tweede ronde van het met 1,9 miljoen dollar gedoteerde 72-holes toernooi (Het Sime Darby LPGA Malaysia) op de baan van de Kuala Lumpur Golf & Countryclub als gedeeld eerste.

De Nederlandse nummer twee birdiede een, twee, vijf en zeven. Op veertien was er een bogey.

Na een lange onweerspauze vervolgde de speelster uit Diepenveen met parren op de laatste vier holes. Dat leverde haar op de par-71 baan een 68 op.

Sterk bezet

Met -8 (134) is ze gedeeld derde, een slag slechts achter de Amerikanen Stacey Lewis en Brittany Lang - beiden Solheim Cup-speelsters.

In de top tien van dit sterk bezette toernooi staan - achter Schreefel - andere topspeelsters, zoals de nummer een van de wereld (Yani Tseng), Michelle Wie, Suzann Pettersen (tweede op de wereldranglijst) en Paula Creamer.

Boeljon startte de dag als gedeeld zevende, op drie onder. Zij had op de eerste negen een mixed bag met birdies op vier, zes en acht, bogeys op twee en vijf plus een double bogey op de par-4 negende.

Boeljon had na de turn acht parren op rij, voor zij een bogey maakte op de slothole. Door haar 73 staat de Noord-Hollandse na 36 holes op een totaal van 141, een onder par. Ze is nu gedeeld achttiende.