AMSTERDAM - Met een 66 voor Dewi-Claire Schreefel en een 68 voor Christel Boeljon kunnen de Nederlanders terugblikken op een goede eerste dag bij het LPGA-toernooi in Kuala Lumpur.

Met haar 66 is Schreefel vooralsnog eerste, samen met de Zweedse Maria Hjorth en de Amerikaanse Brittany Lang.

Op de par-71 baan van de Kuala Lumpur Golf & Country Club was er voor zowel Boeljon als Schreefel een vroege starttijd in deze wedstrijd van de Amerikaanse damestour.

Schreefel was met vier birdies en een bogey al drie onder par. Zowel de speelster uit Diepenveen als Boeljon begon de eerste ronde van het Sime Darby LPGA Malaysia op de tiende.

Beste prestatie

Schreefel birdiede na de turn ook de par-3 vijfde en de par-4 achtste om naar -5 te gaan. Met een par op de par-4 negende kwam zijn op een 66 uit, een slag achter de drie koploopsters.

Voor Schreefel was het de tweede keer dit seizoen dat ze in een wedstrijd van de LPGA Tour in 66 slagen rond gaat. Ze deed dat ook op dag twee van het Brits Open op Carnoustie. In dat Major werd ze uiteindelijk elfde, haar beste prestatie van het seizoen.

Boeljon maakte drie birdies op haar eerste negen, maar ook een double bogey - op de par-4 dertiende. Zij was dus halverwege de eerste ronde van het met 1,9 miljoen dollar gedoteerde toernooi een onder.

Prima slot

Maar met een prima slot, birdies op zeven en acht, steeg Boeljon flink verder in het klassement. Een par op haar slothole, de par-4 negende, leverde zoals gezegd een 68 op.

"Ik ben wel tevreden over mijn ronde", zei Boeljon na het tekenen van haar kaart. "Het spel is nog niet zoals het moet, maar die 68 is zeker een goede score. Er zitten af en toe wat mindere schoten tussen, maar dat komt wel goed. Gewoon doorgaan."

Greens

"De greens? Ze zijn lastig. Veel grain, maar niet snel. Beetje apart."

Net als Boeljon en Maria Hjorth doen andere speelsters van het Europese team het ook goed. Azahara Munoz opende met een 67, Suzann Pettersen is drie onder na zeventien en Sophie Gustafson begon met een 69 (-2).