ROTTERDAM - De mannen van Rotterdam en Bloemendaal bleven woensdagavond in een enerverende inhaalwedstrijd in Rotterdam steken op een 3-3 gelijkspel.

Het duel uit de zesde speelronde van de Rabo Hoofdklasse was door de EHL-verplichtingen van Bloemendaal van afgelopen weekeinde verplaatst.

Al na drie minuten opende Roderick Weusthof uit een strafcorner de score voor de thuisploeg. Het was de negende seizoenstreffer voor de international, die hard op weg is om nog voor de winterstop het officieuze alltime doelpuntenrecord van Floris Jan Bovelander (276 Hoofdklassetreffers) te breken.

Goede kansen

Na het vroege openingsdoelpunt nam Bloemendaal het heft stevig in handen en creëerde een aantal goede kansen, maar de aanvallers van de Mussen hadden het vizier niet op scherp staan. Totdat Rogier Hofman (foto) na 26 minuten voor de verdiende gelijkmaker zorgde en Stijn Jolie, uit een geslaagde strafcornervariant, vijf minuten later de ruststand op 1-2 bepaalde.

Rotterdam herpakte zich in de tweede helft en negen minuten na rust bracht de Nieuw-Zeelander Nick Wilson zijn ploeg op fraaie wijze weer op gelijke hoogte (2-2), waarna zijn landgenoot Simon Child de stand even later zelfs naar 3-2 in Rotterdams voordeel tilde.

Elf punten

Maar Bloemendaal was nog niet uitgeteld en deed via Nick Meijer voor het eerst in het tweede bedrijf echt van zich spreken: 3-3. In de laatste tien minuten werd er niet meer gescoord, ondanks een levensgrote kans van Weusthof twee minuten voor tijd.      

Door het gelijke spel hebben Rotterdam en Bloemendaal na zes wedstrijden allebei elf punten, waarmee ze op de gedeelde tweede plaats staan op twee punten van koploper Amsterdam.