NIEUWEGEIN - De rust is terug bij de Nederlandse badmintonbond. Technisch directeur Martijn van Dooremalen blijft in functie als technisch directeur tot en met 30 april 2012, de dag dat het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van Londen eindigt. De spelersgroep is tevreden hierover.

Voorzitter Ted van der Meer benadrukte woensdag dat het altijd de bedoeling is geweest Van Dooremalen aan te houden tot het einde van het kwalificatietraject. ''Helaas is dat niet goed gecommuniceerd. Zo is een misverstand ontstaan.''

Het bestuur van Badminton Nederland veroorzaakte dinsdag beroering met de mededeling dat Van Dooremalen het veld moest ruimen als technisch directeur. Hij bekleedde die functie vanaf 1999. ''Het is tijd voor verandering'', beargumenteerde Van der Meer het besluit.

Onbegrip

Hij haalde zich daarmee onbegrip van de spelersgroep op de hals. Vooral dubbelspecialiste Lotte Jonathans hekelde de timing. ''We zitten driekwart jaar voor de Olympische Spelen. Iedereen wil juist nu goed presteren. Deze onrust kunnen we helemaal niet gebruiken'', zei ze.

De spelersraad vroeg woensdagmiddag in een gesprek met het bestuur om opheldering. ''Het was goed dat we het met elkaar hebben gesproken."

"Het bestuur heeft inderdaad toegezegd dat Van Dooremalen het olympische voortraject afmaakt en dat was onze insteek. We gaan ons nu weer concentreren op de sport'', aldus Jorrit de Ruiter van de spelersraad.