AMSTERDAM - Melchior Looijen werd vorige week door bondscoach Paul van Ass toegevoegd aan de olympische trainingsgroep. Hockey.nl sprak de strafcornerschutter van Laren zondag over zijn toch wel verrassende selectie.

"Ik zat op mijn werk toen Paul van Ass belde", vertelde de 29-jarige verdediger. "Ja, dat was mooi nieuws."

"Een verrassing? Een beetje wel natuurlijk, maar aan de andere kant heb ik Oranje nooit uit mijn hoofd gezet. Net als ieder jong ventje droomde ik vroeger van het Nederlands elftal en ik heb altijd gehockeyd om het hoogste te halen."

Het is de eerste officiële uitverkiezing voor Looijen, die afgelopen zomer wel twee keer door Paul van Ass werd gevraagd mee te doen in oefenpotjes tegen Jong Oranje.

Zooitje

Looijen: Maar die groep was een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. Veel internationals speelden play-offs, dus Van Ass had spelers nodig ter opvulling. Dat was leuk, maar ik kreeg daardoor niet heel erg het idee dat in beeld was bij de bondscoach.

Hoewel de blonde verdediger zijn uitverkiezing meteen relativeerde (‘het speelt mee dat er wat verdedigers geblesseerd zijn’) grijpt hij deze kans met beide handen aan. "Het eerste doel is om me in de selectie voor de Champions Trophy (3-11 dec, red.) te spelen."

Grote groep

"De groep is groot en er gaan er maar achttien mee naar de Trophy, maar ik ben een prima verdediger die kan scoren met mijn strafcorner, dus ik ga de uitdaging graag aan."

"Toevallig zou ik in november toch al weggaan bij het advocatenkantoor waar ik werk, dus ik ben binnenkort volledig beschikbaar."