AMSTERDAM - De mannen van Rotterdam hebben woensdagavond in eigen huis hun derde overwinning van het seizoen geboekt. De thuisploeg versloeg HGC met 2-1 en was daarmee gezien het aantal kansen behoorlijk vriendelijk voor de bezoekers.

Rotterdam probeerde HGC in de beginfase te overrompelen en slaagde aardig in die opzet. Een strafcorner van Roderick Weusthof in de eerste minuut werd nog gekeerd door Sam van der Ven, maar vier minuten later was het wel raak. Weusthof soleerde de cirkel in en bood Nick Wilson een niet te missen kans: 1-0.

Diezelfde Wilson kreeg na een klein half uur spelen opnieuw een grote kans, maar wist de bal van dichtbij niet tussen de palen te krijgen. HGC zorgde daarentegen voor weinig gevaar en kon mede door het nodige balverlies aanvallend geen vuist maken.

Nipte achterstand

Het goede nieuws voor de Gazellen was dat ze bij rust slechts tegen een nipte achterstand aankeken, een meevaller gezien het overwicht van Rotterdam.

De bezoekers begonnen sterk aan de tweede helft en versierden al snel een strafcorner. Timmo Kranstauber deed zijn naam als specialist eer aan door de bal hard in de bovenhoek te pushen. Rotterdam was even van slag door de gelijkmaker, maar behield de controle over de wedstrijd en bleef kansen creëren.

Wilson en Jeroen Hertzberger lieten enkele grote mogelijkheden onbenut, maar konden na 47 minuten spelen toch juichen toen Weusthof met een rake strafbal voor de nieuwe voorsprong zorgde: 2-1.

Kansen

Rotterdam hielp in het vervolg nog enkele kansen op zeep, maar werd daar niet voor gestraft. HGC was niet bij machte om een serieus slotoffensief op touw te zetten en dus kwam de overwinning van de thuisploeg geen moment in gevaar.

"We hebben goed gehockeyd, veel kansen gecreëerd, maar het onnodig spannend gehouden", aldus Rotterdam-coach Reinoud Wolff. "Door het niet benutten van de kansen bleef HGC lang in de race. In de eindfase zijn we nog niet rustig genoeg. Het afronden van kansen is dan ook het aspect dat momenteel de meeste aandacht moet krijgen."

"Maar goed, de inzet was winst en dat is gelukt. Ik kan wel gaan zeuren dat ik een grotere uitslag had willen zien, maar het is wel goed zo."

Goede wedstrijd

HGC-coach Alex Verga vond dat zijn ploeg ondanks de nederlaag een goede wedstrijd had gespeeld.

"Het kan altijd beter, maar gezien de fase waar we in zitten met deze jonge ploeg hebben we het goed gedaan. Natuurlijk ben ik niet blij dat we nipt hebben verloren, we waren dicht bij een resultaat, maar ik moet eerlijk bekennen dat we ook met grotere cijfers hadden kunnen verliezen."